DE MÚSICA: 16 ANYS EN 16 CANÇONS

L’any passat, el projecte musical “Aljub” presentava un nou espectacle al Teatre Municipal d’Algemesí que s’anomenava “16 anys en 16 cançons”, on el grup revisitava i versionava temes representatius de la seua carrera discogràfica, i n’incorporava alguns de nous que marcaven el nou camí a seguir. Amb aquest concert, el grup fundat l’any 2002 pel multinstrumentista algemesinenc Joansa Maravilla, celebrava aniversari. Aljub, que fa música d’arrel valenciana, a partir de melodies tradicionals nostres, construeix noves melodies amb la influència de la música medieval i oriental.

Ara, Aljub ha publicat DE LES RESTES DELS NAUFRAGIS. 16 ANYS EN 16 CANÇONS, un disc editat per LaCasaCalba Ed. que arreplega les cançons d’aquell espectacle. La trajectòria d’Aljub compta amb tres discos en solitari: “Escarbant en la memòria” (2004), “Portes” (2010) i “En minúscules”(2012). En col·laboració amb el grup Krama va publicar “Afluències”(2009), que fou guardonat amb el Premi Ovidi Montllor al millor disc valencià de música folk.

Joansa Maravilla, músic especialista en percussions i instruments de corda oriental, medievals i tradicionals, és en aquest moment un dels valors més importants en la música d’arrel valenciana. El seu treball de recerca d’instruments i cançons antigues, es fa visible amb aquest nou disc anomenat DE LES RESTES DELS NAUFRAGIS. 16 ANYS EN 16 CANÇONS, que és un autèntic  tresor musical. La formació d’Aljub la constitueixen els següents músics: Rafel Arnal (veu), Andrés Belmonte (nai), Ales Cesarini (contrabaix), David Gadea (percussions), Joansa Maravilla (oud i kanun), Néstor Mont (guitarra) i Mara Aranda (veu).

Un disc absolutament recomanable i necessari en el nostre panorama musical valencià, una tasca la que duu a terme Aljub digna d’elogis, tot escarbant en la memòria de la nostra música amb un gran ofici. Una troballa que segurament serà una delicatessen i una peça clau en la nostra música.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *