DE LLIBRES: UN TRESOR DINS D’UN CALAIX

L’escriptor Enric Lluch, ens ofereix ara una obra publicada per la col·lecció “jollibre” de l’Editorial Voramar Santillana, que s’anomena UN TRESOR DINS D’UN CALAIX. Es tracta al meu parer, d’una novel·la juvenil d’aventures amb una bona dosi d’ensenyaments vitals per al jovent. Amb una narrativa clara, senzilla i directa, Enric explora el món dels adolescents i la seua relació amb els pares. Però el tresor no l’he trobat dins d’un calaix, perquè està en les pàgines d’aquesta publicació jo diria clàssica, ubicada en la més actual realitat dels joves.

         Un llibre amb una estructura diàfana i un llenguatge quotidià, que deixa al descobert les relacions dels adolescents en el marc de les noves tecnologies, i més concretament en el WhatsApp. Ens mostra les mateixes inquietuds dels joves de tots els temps a través del mòbil. Sense massa recargolaments ni artificis, aquests malden per madurar enmig d’una vida futura que no ha estat dissenyada especialment per a ells. I es preparen i s’adapten al món que habitaran.

         Així, una vegada més Lluch rebla el clau, i encerta sense cap dubte amb un producte literari que els ajudarà a viure. Els personatges, magníficament retratats en qualsevol dels moments que totes i tots hem viscut, i en situacions i tràngols habituals de joves, estan perfectament articulats dins d’una acció coordinada amb els aprenentatges de la vida.

         I és que la narrativa d’Enric, àgil, vital i d’una lectura senzilla, ens empresona a cada pàgina que llegim. Sense tirar mà de recursos d’històries complicades en mons extraordinaris, l’escriptor riberenc ens mostra com són els estius dels perdedors, dels qui els costa adaptar-se al món acadèmic. D’aquesta manera, deambulen de forma magistral pel llibre el primer bes, la primera festa d’amigues i amics, la relació amb els pares i els iaios, i un fum de moments entranyables en la vida d’un que mai no s’obliden. En fi, una lectura per a joves, però també per a adults que tracten amb joves. Una obra que ens recorda que hem d’aprendre cada lliçó abans d’arribar a Ítaca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *