DE LLIBRES: ELS VERSOS DE FINA

Cada llibre de Fina Girbés em fa creure en les paraules, en el poder intrínsec de cada mot, en les ganes de viure i escriure. En cada vers seu es produeix el miracle de la poesia, la incessant recerca de nous motius per tal de dir-nos que ens cal aprofitar la vida. Ella teixeix amb fermesa una valuosa trajectòria literària i mai no defalleix. Sempre endavant, amb la musicalitat de les poesies d’una escriptora que es reinventa amb cada llibre.

Però la seua nova aposta de futur és absolutament genial i diferent a tot. Perquè amb l’obra VERSOS QUE CANTEN I BALLEN, publicada per l’editorial Bromera d’Alzira, Fina Girbés assoleix un dels reptes més importants per a qualsevol poeta, que les seues creacions siguen musicades. I és que com diu sàviament Marc Granell al pròleg tan encertat d’aquest projecte tan engrescador, “la poesia és música feta paraules”. Així, les partitures de Vicent Ros i Victòria Ros, intepretades pel Cor Els Menuts de Bonrepòs i Mirambell, coronen els seus poemes amb un llibre i un CD plens de molta màgia i poder de convocatòria. Una edició fantàstica, amb les il·lustracions de Pere Puig en un volum de gran format, que farà goig tant a xiquetes i xiquets com a adults. Un treball molt acurat que compta fins i tot amb les partitures musicals de cada cançó.

Aquest preciós àlbum prové dels seus “Versos que van i venen”, i pot actuar com a suport pedagògic dels mestres en la introducció del món poètic i musical a les aules. D’aquesta manera, de segur que es converteix en una ferramenta didàctica molt profitosa per als nostres estudiants. Això fa, que ens trobem davant d’una fita molt important en la constant carrera literària de la nostra autora, la qual a poc a poc s’està convertint en un dels referents en la poesia infantil actual.

Una gran sort per al nostre poble la de comptar amb tantes i tants lletraferits, que amb les seues creacions fan que les nostres vides siguen cada vegada més riques i intenses. Així, creixerem al recer de les noves aportacions culturals més enginyoses i colpidores, com són els versos de Fina Girbés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *