DE LLIBRES: DES DE L’INSOMNI

El nou llibre de poemes de Teresa M. March és un recull extens de textos interessants que trenca tots els esquemes. En aquest volum, la dona s’erigeix com a subjecte protagonista en la relació amorosa, pren el protagonisme total i passa de ser un objecte de desig absolut a personatge dominant de la passió. També se sent desitjada per l’home, però sobretot pren una actitud activa i reivindica obertament el seu paper. Així doncs, la major part de poemes són d’amor, es tracta de 60 poesies escrites en vers lliure i extremadament curt. La seua poètica és terapèutica, introspectiva, confessional i sincera. Sorprén la nuesa total de l’autora d’Algemesí, davant d’un lector còmplice i perfecte interlocutor d’una poeta diàfana i transparent. D’aquesta manera, des d’un principi ella ens deixa clar quins són els seus neguits i les seues enrònies a l’hora d’estimar.

Aquesta segona obra de l’escriptora, anomenada DES DE L’IMSOMNI, ha estat publicada per l’editorial Neopàtria d’Alzira, amb una selecció acurada de textos feta per Arianna Albelda Miguel i unes il·lustracions suggerents de Josep Albelda Miguel. Molts elements i característiques del present volum, ja apareixien en el seu primer llibre “Per vies i camins” (2017) també editat per Neopàtria. Es tracta d’un tipus de poesia que desmitifica la poesia, tot oferint-nos un ampli univers de sensacions en un context intimista, en el qual l’autora es deixa dur per la suau brisa de l’estima.

M’ha agradat molt llegir aquest llibre tan valent i iconoclasta en els temps que corren. La poesia de Teresa M. March és una allau d’energia i revolta en un món d’homes, que cal reinventar radicalment amb la força i l’empenta de les dones. Una obra que dinamita tots els tòpics rancis i florits d’una societat plena de masclisme i endarrerida, amb esquemes que cal deixar a banda i enrere per tal caminar junts cap a la igualtat absoluta i la paritat. Clar i senzill de llegir, de segur que ens arribarà a captivar la senzillesa d’una autora que aposta per la veritat, la seua veritat, i ens proposa una vertadera revolució amb els seus versos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *