DE LLIBRES: L’ESPERIT DEL TEMPS

La darrera novel·la de l’escriptor Martí Domínguez, publicada per Edicions Proa en la col·lecció “A tot vent”, és un dels millors llibres que he llegit en els últims anys. L’ESPERIT DEL TEMPS, escrit pel professor de Periodisme de la Universitat de València  i director de la revista científica “Mètode”, aprofundeix en la relació entre els científics i el nazisme, i és un bellíssim treball al voltant de la naturalesa humana.

Al llarg dels vint-i-huit capítols d’aquesta magistral obra, l’autor recrea la trajectòria d’un metge austríac vinculat al moviment nacionalsocialista alemany durant la Segona Guerra Mundial, i retrata amb encert l’auge i la caiguda d’aquesta ideologia. Aquest, un home de profunda vocació científica, entra en contacte i és seduït per les teories de l’eugenèsia per tal d’arribar a la perfecció de la raça humana. D’aquesta manera, el brillant investigador, s’uneix als cercles intel·lectuals que inspiren l’ideari científic del moviment. Tot això, amb una trama i una narració perfecta, feta per un mestre dels mecanismes del relat.

Aquest volum, el qual està rebent elogis per part de tota la crítica, és un magnífic i brillant referent de la novel·lística internacional. Al meu parer, el llibre m’ha semblat una advertència dels perills d’aquest tipus d’ideologies totalitàries.  Podeu completar la lectura amb el darrer número de la revista “Mètode”, que ens ofereix un interessant dossier de les relacions entre ciència i nazisme.

Ens trobem amb una obra absolutament recomanable, fins i tot de lectura necessària, per tal d’entendre el món en el qual vivim i la vertadera dimensió de l’ésser humà. Aquest llibre confirma de forma clara i rotunda, les expectatives que teníem del nostre autor amb la seua sòlida trajectòria literària, que el fan situar-se com a un dels més importants escriptors a escala mundial. Un intel·lectual vinculat a la història de la nostra ciutat d’Algemesí, que tots hauríem de conéixer i que recentment ens ha visitat per tal de presentar aquest llibre, tot demostrant-nos que sent una gran estima pel nostre poble.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *