DE LLIBRES: EL IAIO A NOVA YORK

L’últim llibre de Vicent Borràs ha estat guardonat amb el III Premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil, un guardó molt merescut al meu parer. I és que aquest darrer treball del nostre autor, és un bellíssim exercici de tendresa ambientat a la ciutat d’Algemesí. Adreçada al públic juvenil, EL IAIO A NOVA YORK, és una novel·la molt recomanable per tal d’acostar als més joves el tema de la vida i de la mort. Publicada per Aila Edicions a la seua col·lecció “L’Àmfora” amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea, és una obra plena de sensibilitat que a mi m’ha semblat extraordinària, i digna de ser llegida també pel públic adult. M’ha sorprés la senzillesa de la història que ens conta, la màgia d’uns personatges ben perfilats, la resolució de la trama cap a un final tan encertat i la forma tan adient de tractar la temàtica de la vida i de la mort.

Jo trobe que EL IAIO A NOVA YORK s’acosta al jovent d’una manera delicada i molt digna, tot preparant-lo per als reptes de la vida adulta. I això no és fàcil. Sense caure en tòpics, ni missatges paternalistes ni cursileries, la metàfora que recorre el llibre és potent i ens arriba fins al moll de l’os. El text transmet fidelment als lectors els sentiments dels personatges, el batec dels seus cors i les emocions més íntimes. De la mateixa manera, retrata d’una forma magistral les relacions entre els diferents membres al si d’una família qualsevol  dels nostres dies.

I a banda de tot això, Vicent Borràs ret un bellíssim homenatge als nostres majors i a la ciutat de Nova York. Un treball arredonit que ens farà créixer com a persones, i que posarà a prova la nostra capacitat d’emocionar-nos i la nostra sensibilitat. Hi trobem doncs, el Vicent Borràs més íntim, més sensible i pot ser el més emotiu. Un llibre que es llegeix fàcilment, en una edició molt acurada amb unes fotos molt boniques. A mi m’ha fet pensar molt i crec que a vosaltres us agradarà. Es tracta doncs, d’una lectura que ens dirà moltes coses que abans no havíem pensat, i que tracta els adolescents com a persones valuoses tot trencant la imatge tan estereotipada que en tenim d’ells.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *