DE LLIBRES: D’AMOR RES

Antoni M. Bonet ha obtingut el Premi Carmelina Sánchez-Cutillas de Novel·la i Prosa Creativa dels Premis Altea de Literatura i Investigació 2019 amb el llibre D’AMOR RES. Aquest és el títol tan rotund del recull de relats que ve darrere dels interessants Amor cuit (2013) i Amor cru (2015). L’autor també ha publicat dos llibres de poemes, L’incrèdul pentinat (2013) i Nuesa (2016). Ens trobem doncs, davant d’una obra important en la trajectòria literària de l’escriptor de Carlet. Publicat per Aila Edicions en la seua col·lecció “La mà del sol”, amb la col·laboració de la Fundació Caixaltea i l’Ajuntament d’Altea, és un llibre genial que culmina la dedicació d’un expert lletraferit a les lletres.

         D’AMOR RES conté vint-i-un relats que recorren un ampli ventall d’aspectes de l’amor, tot recreant passatges de les vides de personatges coneguts per tothom com Lord Byron, Greta Garbo, Enrico Caruso, Cèsar Borja, Benjamin Franklin, Victor Hugo, Luis Buñuel, Ausiàs March, Anton Txèkhov, Cary Grant i altres. Antoni M. Bonet és un narrador àgil, dinàmic i enginyós que ens condueix hàbilment per diferents èpoques  i espais, d’una forma quasi miraculosa. Amb un encertat pròleg de Manel Alonso i Català, es tracta d’uns relats senzills, ben dissenyats per un escriptor que confirma les expectatives de qualsevol tipus de lector. Humor subversiu, ironia aguda, crítica àcida i girs tempestuosos transiten pertot arreu d’aquest llibre, que no defraudarà els lectors intel·ligents, que tinguen la gosadia d’acostar-se a aquesta obra tan divertida i agradable.

         Res, que m’ho he passat molt bé llegint aquest llibre premiat merescudament, el qual és capdavanter en la forma de contar, en el tractament dels continguts, en el seu llenguatge desenfadat, en l’original tria dels temes i dels personatges, i sobretot en la lectura entesa com a un exercici d’habilitat i enginy apte per a tothom. Així, Antoni M. Bonet és un escriptor que sap ben bé el terreny que xafa i les possibilitats del llenguatge, i crea una sèrie d’atmosferes que atrapen el lector amb ofici i art.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *