DE LLIBRES: EL TEMPS D’AILA

Els silencis de Marc (2005) i El iaio a Nova York (2019) són les entregues de l’escriptor Vicent Borràs en el camp de la literatura juvenil. Ara, l’autor del nostre poble, ens ofereix un treball que s’insereix en la línia traçada amb El iaio a Nova York, i que explora totes les possibilitats de la literatura per als joves. Una obra que fa reflexionar el jovent en aquest temps de pandèmia, que intenta orientar sobre els valors humans, i que vol contestar moltes de les preguntes que es fan els adolescents en el context educatiu i també en el familiar en què viuen. Així, en aquest llibre que s’anomena EL TEMPS D’AILA, publicat per Santillana Voramar, trobem un text fresc i actual, per tal de recórrer al costat del nostres joves el món que ens ha tocat viure.

         Però EL TEMPS D’AILA també ens demostra i ens fa palpable el domini evident dels recursos narratius d’un escriptor coneixedor del seu ofici, el qual té una trajectòria important en la literatura d’adults amb una sèrie de novel·les i llibres de relats d’impecable factura. Aquesta darrera obra plasma de forma magistral tots els dubtes i neguits que té la jove Aila, i amb ella  la seua generació, la qual es troba immersa en aquesta pandèmia que sacseja els fonaments de la vida de totes i tots. El dur trajecte que han de seguir els adolescents per tal de ser el que volen ser, el virus de la incomprensió i la intolerància, els secrets familiars que a poc a poc han de desvetlar els adults en el moment escaient als fills, i la relació amb els nostres majors, dels quals encara podem aprendre tant i més, configuren un relat ric en matisos, profund sense deixar de ser entretingut, i esperançador en el futur que han de construir els més joves.

         Una fina sensibilitat, que ens mostra els sentiments dels personatges a frec de pell, que deixa entreveure les emocions més íntimes de les persones, i que configura un tapís tan humà és un dels trets que fan d’aquest llibre una obra atractiva per a lectores i lectors de totes les edats. Esperem doncs, una nova entrega d’aquest cicle literari iniciat amb El iaio a Nova York, que ens mostra el vessant més sensible d’un autor tan interessant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *