DE LLIBRES: LA BRÚJULA ROTA DE LA MASCULINIDAD

M’ha semblat molt interessant la lectura del darrer llibre del sociòleg Joan Sanfélix, on aquest professor de sociologia de la Universitat Jaume I de Castelló i de la Universitat de València, Doctor en Estudis de Gènere i especialitzat en l’estudi de la masculinitat, fa una exhaustiva crítica del model tradicional d’aquesta. L’obra, anomenada LA BRÚJULA ROTA DE LA MASCULINIDAD, ha estat publicada i editada per l’Editorial Tirant Humanidades en la seua col·lecció “Diáspora”, i és un estudi molt brillant d’una rabiüda actualitat que tothom hauria de conéixer. Aquest necessari volum, arreplega una sèrie de reflexions al voltant dels paràmetres que configuren l’home actual a través d’un poderós treball de camp, que no es deixa fora del seu abast cap punt rellevant del que significa ser home hui en dia.

         Es tracta d’una obra la lectura de la qual no és fàcil, perquè es troba escrita en un llenguatge acadèmic propi dels estudis de sociologia en aquesta matèria, però crec que paga la pena fer un xicotet esforç i llegir-la. A través d’una anàlisi detallada, l’autor puntualitza sobre els tòpics típics de la societat masclista en la qual ens trobem immersos. És per això que aquest estudi té una forta raó de ser en el nostre món actual, on dissortadament la violència de gènere assetja les nostres vides. Per tant, jo crec que lectures com la del present volum, ens calen en el moment en el qual ens trobem, i poden ser el motor d’un canvi social dels homes. Així doncs, és ben evident que hem de fer fora una masculinitat caduca en benefici d’una nova manera de ser homes més equilibrada, on poder gaudir d’un nou món al costat de les nostres companyes les dones. El canvi ha de ser potent i necessariàment efectiu des d’ara mateix.

         Gràcies a autors com aquest, que posen de manifest la necessitat d’una renovació dels conceptes imperants vells i passats, evolucionarem cap a una societat més igualitària. D’aquesta manera, el llibre pel qual aposte aquesta vegada és una obra totalment innovadora, davant d’una societat ancorada en ideologies que no ens ajuden a ser lliures i justos.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *