DE LLIBRES: MELODÍAS DE CIENCIA

El llibre del qual vull parlar-vos en aquesta ocasió es diu MELODÍAS DE CIENCIA, i és una obra de caràcter divulgatiu escrita per Pedro Ruiz-Castell. L’autor és Professor Titular d’Història de la Ciència a la Universitat de València, i llicenciat en Física per la Universitat de València i doctor en Història per la Universitat d’Oxford. Ens trobem davant d’un recull de textos interessants força amé i entretingut, el qual ens ajuda a saber d’una forma senzilla més coses dels científics de tots els temps, i concretament de la seua relació estreta amb la música. És un llibre interactiu amb enllaços musicals a Internet a través de codis QR. Es tracta d’una obra de divulgació científica i històrica, que ens acosta al món de la música clàssica, tot mostrant-nos la importància d’aquesta en l’activitat científica.

         MELODÍAS DE CIENCIA, publicat per l’Editorial Amarante, ens ofereix setze capítols breus on l’autor recorre les biografies de científics de tots els temps, tot aportant dades interessants i curioses de les dones i homes de ciència. A més a més, hi trobem en cada capítol, una sèrie de recomanacions musicals referides a cada ment meravellosa del món científic. Així, Galileu, Darwin o Einstein recorren les pàgines d’una obra escrita per a tots els públics, tot mostrant-nos la seua passió per la música. Com que el llenguatge del llibre és senzill i els capítols curts però intensos, la lectura se’ns fa extremadament agradable, i al mateix temps profitosa. També, al llarg d’aquest recull traspua la passió del mateix Pedro Ruiz-Castell per la música clàssica.

         Pense que oferir-nos la figura de cada científic amb quatre pinzellades i retratar la seua relació amb la música, no és una feina fàcil, i Ruiz-Castell ho aconsegueix de forma magistral. L’autor sintetiza i ens ofereix la informació més rellevant, i ens transmet amb força una gran estima per la música i també per la ciència. D’aquesta manera, ens trobem davant d’un llibre molt útil i necessari, que agradarà qualsevol lector que vulga aprendre i gaudir al mateix temps de les melodies que han inspirat les ments més lúcides i privilegiades de tots els temps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *