DE LLIBRES: UNA CARROSSA EN FORMA DE CARABASSA

Quin acostament tan delicat a la realitat de les pèrdues, i concretament a la de la mort per als infants, tan tendre i emotiu fa Enric Lluch en un dels seus darrers treballs. UNA CARROSSA EN FORMA DE CARABASSA, una entranyable publicació literària de l’Editorial Marjal en la seua col·lecció “Tucà”, ens acosta a una temàtica sovint tabú a la infantesa. Una lectura senzilla, que sense cap dubte ajudarà les persones de l’entorn educatiu i familiar dels més menuts, a explicar-los un fet que sempre resulta dur i complicat d’assumir en una edat tan traumàtica. I és que habitualment, la literatura infantil més difosa entre les xiquetes i els xiquets, sempre ens mostra un món molt edulcorat on sovint apareix només la part més amable de la vida.

         Aquesta obra consta de 12 capítols breus amb unes exquisides il·lustracions de Mercè Arànega, que fan de la seua lectura una agradable experiència, incomparable a qualsevol plaer que ens puga oferir la dolça societat altament tecnològica de l’actualitat. Quina diferència entre el gust per la lectura i qualsevol altra activitat, i més quan l’autor del text és Enric Lluch, el qual, a hores d’ara ens demostra que és un ésser altament qualificat i valent per tal de treballar els temes més importants i trascendents, en el creixement personal i en la maduració de les criatures que més ens estimem. Les imatges i comparacions que ens ofereix Lluch en aquest llibre són senzilles però potents, tendres però profundes, adequades per al nivell educatiu al qual va adreçada la lectura. És el temps de començar a llegir, i a proveir els nostres infants d’eines per tal de fer front a la vida adulta que més endavant tindran.

         Quines mans més fines d’orfebre dels sentiments que té l’Enric quan s’acosta als més menuts, quina forma d’escriure més intel·ligent i sensible, quina mestria més gran, quin cor. El que fa no és fàcil, intenteu-ho vosaltres mateixos i veureu com n’és de complicat. I és que les nostres xiquetes i  xiquets són molt sabuts, no intentem fer que lligen una literatura infantil de baixa qualitat! Oferim-los doncs, bons llibres com aquest.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *