DE LLIBRES: FUSTA DE CARRASCA

L’escriptor Manel Alonso i Català ha publicat recentment una novel·la que m’ha arribat al cor. I és que, FUSTA DE CARRASCA, una obra editada per Edicions del Bullent (col·lecció Miratges), l’últim treball narratiu de l’autor de Puçol, marcarà per sempre la seua trajectòria literària. Alonso, que a més a més també conrea la poesia, reculls de contes i dietaris, i la narrativa infantil, ha escrit un llibre irrepetible, una novel·la atípica, diferent. Es tracta doncs, del relat d’una dona, que ens conta a cau d’orella la seua vida tot fent un balanç, i que culmina en el moment més dolorós del seu periple vital. Una dona actual, dinàmica, moderna, treballadora i valenta, que s’assembla a la fusta de la carrasca. La protagonista, vinguda d’Ossa de Montiel, un poble d’Albacete, s’integra plenament en la societat valenciana de Pouet (Puçol), i ens dona una gran lliçó de punts.                                      

         FUSTA DE CARRASCA és una novel·la plena de veritat, de la sinceritat d’aquells que li fan front a la vida amb l’ofici de la literatura. Clara, directa, diàfana i subtil apunta als temes universals de l’ésser humà, i això és el que la fa gran i reveladora. Manel Alonso ha escrit sense adonar-se’n la seua millor obra narrativa, la més redona, la més equilibrada i segura, en un trajecte literari que fa gaudir el lector tot trasbalsant-lo amb les emocions més bàsiques de les persones. El lletraferit de Pouet ens mostra amb la senzillesa del savi, l’univers d’una dona poderosa que es manté ferma i humanament acollidora a la vida que li ha tocat viure. Així doncs, aquest llibre és un terrabastall que ens deixa tocats del tot, davant unes línies que traspuen la poesia quotidiana dels humans.

         La lectura de FUSTA DE CARRASCA encén el cor de sentiments contradictoris i il·lumina l’esperit, en un relat que respon als grans interrogants del món i ens fa plantejar-nos la vida d’una manera diferent a com l’havíem vista fins ara. Una obra àgil, dinàmica, que es pot llegir de moltes maneres i que ens dona moltes opcions als lectors. La vida i res més, això es FUSTA DE CARRASCA de Manel Alonso i Català.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *