DE MÚSICA: MACEDÒNIA

El passat 6 de maig vaig assistir a la presentació del nou disc del grup musical de pop-rock de la Ribera NIUSS, el qual s’anomena MACEDÒNIA. Fou a la Plaça del Pla del nostre poble en un marc incomparable, el FACT6 (Festival d’art, cultura i tecnologia) juntament amb dos altres grups, Pupil·les i Cactus. La banda NIUSS està formada per sis persones, de les quals tres són d’Algemesí: Vicent Xambó (veu i guitarra), Xavi Montagud  (baix) i Àlex Sabaté (bateria). La resta de components són de la nostra Ribera del riu Xúquer: Paula Bernal (veu), Àngel Borràs (guitarra) i Toni Mata (trombó i teclats). NIUSS és una formació musical que prové de l’evolució de NIUS DE NIT (2006), la qual va nàixer al nostre poble a finals de 2020, amb la refundació de l’antiga banda de la major part de components.

         MACEDÒNIA, és un disc amb deu cançons que intenten transmetre missatges d’alegria, esperança i crítica social a través del pop, la rumba o el reggae, sempre amb tocs electrònics i un directe potent. Està produït per Mark Dasousa d’Atòmic Studio, productor de grups com La Fúmiga, Smoking Souls, Pupil·les o Zoo. Aquesta obra, compta amb la col·laboració dels grups valencians La Fúmiga i Cactus en dues de les seues cançons. Va eixir el 31 de març de 2023, i és un com un còctel de fruites, una barreja de sabors, colors i textures diferents.

         Aquest disc de debut, primer disc d’estudi, conté molts estils musicals i utilitza el valencià com a forma d’expressió. El seu referent és el grup TXARANGO, i compta amb tres seccions, percussió, cordes i vents, a banda de les veus. Aquesta és una formació emergent, en la qual la imatge i la part gràfica són importants, és a dir, es tracta d’un bon producte. El logotip és una forma ovalada que recorda l’ou del niu dels ocells, i cada cançó és representada per una fruita ovalada d’un color, també cal dir que de cada tema hi ha un videoclip. Experiències, sentiments, situacions personals de la vida dels joves que transmeten alegria i ens inciten a ballar. Un plaer escoltar-los, perquè tenen energia, força i ganes de viure en un directe impressionant.   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *