DE LLIBRES: QUE SONEN ELS VERSOS!

Aquest és el propòsit que la nostra poeta Fina Girbés aconsegueix en el seu nou llibre de poemes. L’experimentada i creativa autora, arreplega tots els sorolls més habituals de la vida quotidiana i els transforma en bellíssimes onomatopeies, que omplin de ritme la seua paraula poètica i la fan més agradable i encisadora. I és que després d’un grapat de llibres, Fina encara no deixa de sorprendre’ns amb la seua màgia per tal de crear universos poètics que facen somniar els més menuts. El soroll de la pluja i  dels trons, les agulles del rellotge, l’ovelleta que bela, la sonoritat dels besos, les tisores quan tallen, la granota que rauca, les campanes, el zumzeig de les mosques, el tabalet, els coets que retronen, la banda de música, quan toquem a la porta, les sabates de tacó i molts més, recreen un món de músiques que tenen un dolç sabor a infantesa feliç i a descobriment de la bellesa sonora de la vida.

QUE SONEN ELS VERSOS! és un llibre publicat per Andana Editorial en la seua col·lecció Vagó de Versos, la qual ofereix al públic infantil i juvenil una allau de textos molt selectes i imaginatius. Aquesta obra no seria tan cridanera i especial sense els dibuixos de Julio Antonio Blasco, que construeixen ponts entre els versos de Fina Girbés i els intel·ligents cabets de les xiquetes i xiquets lectors. L’escriptora del nostre poble, sempre arriba a un grau molt elevat de domini dels recursos textuals de la llengua, per tal de construir uns poemes molt elaborats però senzills i atractius per als infants.

Així, Fina Girbés ens recomana celebrar la vida amb poesia, la joia de viure amb uns bons versos en els moments més especials. D’aquesta manera, vull adherir-me a aquesta bellíssim manifest vital i ampliar-lo en el sentit d’estar acompanyats sempre de poesia i de música, i encara més, de cultura. La meua existència no seria la mateixa sense la cultura, sense llibres, sense cançons, sense pel·lícules, sense pintura. Lluitem doncs, per un món ple de creativitat, d’enginy, de sensacions i emocions, de dones i homes lliures que aprenguen cada dia coses noves que els facen créixer com a persones amb sentiments i valors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *