DE LLIBRES: EL TEU GUST

El darrer llibre publicat de l’escriptora d’Alcoi Isabel-Clara Simó és un treball sorprenent, original i arriscat, amb el segell més autèntic i personal de l’autora. I és que la nostra lletraferida, que va escriure l’aclamada novel·la Júlia, ens ofereix una obra que no ens deixa indiferents, la qual ha publicat de forma pòstuma a l’Editorial Bromera d’Alzira, i que és una mena de comiat, ja que l’escriptora va morir a principis d’any.

         Al llarg de la novel·la EL TEU GUST de l’autora valenciana, la protagonista, que és la narradora, ens parla dels seus amors, de la vida, de la mort i de l’art. Hi trobem doncs el seu periple amorós vital, amb valuoses reflexions filosòfiques i cites de poemes de Joan Vinyoli. Així doncs, el text és molt entenedor i dialogant amb el lector, clar i directe, fresc i àgil. Ens dona una sensació de vida viscuda que fa d’ell una novel·la universal. La protagonista, aposta per la vida, estima d’una manera sentimental però també sexual, i sempre té present la mort. D’aquesta manera s’imposa el conegut tòpic del carpe diem, aprofita el temps. Es tracta d’una dona gens convencional capaç de reinventar-se en cada relació, que sap extraure el bo i millor de cada amor, amb una preocupació pel sentit de la vida i pel gust estètic. Així, totes les persones que ha estimat van i venen dins de la novel·la sense anar-se’n mai del tot. Aquesta obra retrata molt bé el desassossec de la narradora, una dona plena de vida i ànsia artística, la qual aprén de cada història d’amor i mai no deixa d’estimar cada amant.

         M’ha agradat llegir aquesta novel·la d’Isabel-Clara Simó, on cada reflexió que ens fa la protagonista ens obliga a pensar en el sentit de les coses, en la qual la narradora conta la seua mateixa mort, després d’una vida a la recerca de la bellesa. Un text que trenca els esquemes narratius tradicionals i ens proposa una altra manera de contar, que parla sense pèls a la llengua del sexe i de la mort des d’una perspectiva femenina molt intel·ligent i innovadora. Un llibre que és un interessant adeu de la nostra gran escriptora d’Alcoi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *