DE LLIBRES: UN PAÍS D’HISTÒRIES

L’últim llibre d’Enric Ramiro Roca és un recull de 51 contes amb una sèrie d’històries, de les quals podem extraure un ensenyament pràctic que ens ajuda a resoldre problemes tot aprenent una lliçó de vida. Una vegada més el mestre i escriptor d’Algemesí, recrea narracions que provenen de totes les tradicions literàries, i recorre les terres valencianes tot ubicant les històries en els indrets més emblemàtics i coneguts de cada comarca, de cada poble. D’aquesta manera, els lectors aprenen també una lliçó de geografia que s’afegeix a l’aprenentatge moral de cada text.

         Aquesta obra, UN PAÍS D’HISTÒRIES. APROXIMACIÓ LITERÀRIA A LA GEOGRAFIA DEL PAÍS VALENCIÀ, es troba bellíssimament editada per la Universitat Jaume I dins de la seua “Col·lecció Educació”. Així, el llibre conté unes fotografies de diferents llocs coneguts i representatius de la nostra geografia, que il·lustren unes narracions entretingudes amb un deliciós toc d’humor i ironia molt nostre, molt valencià. A més a més, aquest volum compta amb uns interessants índexs per tal de treballar els textos. Per exemple, hi trobem una relació dels tòpics morals que treballa cada conte, i un llistat de frases fetes i modismes utilitzats al llarg de cada relat.

         Un recull d’històries molt didàctic i entretingut, el qual es pot llegir molt a gust en xicotetes porcions per tal d’assaborir un producte literari molt selecte. Qualsevol moment és apte per tal de viatjar per les terres valencianes, aprendre i reflexionar sobre les xicotetes grans coses que ens ofereix la vida. D’aquesta manera, qualsevol persona adulta o jove pot acostar-se a aquest llibre que té molta màgia per tal de captivar els lectors, escrit amb voluntat d’entendre i aprendre del món tan meravellós que tenim.

         Una vegada més, Enric Ramiro Roca, un home dedicat a la pedagogia i didàctica dels joves, ens ofereix un treball interessant per a molts nivells educatius. Ens acosta així a les meravelles que tenim els valencians, per a fer divulgació de la nostra geografia i difondre una sèrie de valors humans, que a totes i a tots ens arribaran al cor i ens faran més savis i sensibles en el món.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *