DE MÚSICA: MÚSICA, TRADICIÓ I PATRIMONI

La nostra Escola Musical de Tabal i Dolçaina (EMTiD) ha produït i editat en col·laboració amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament, un doble CD amb tota la música de la Festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí. Sota la direcció de Xavi Richart, aquest gran projecte compta amb un llibret amb el text d’Andrés Felici, en el qual se’ns explica la història de cada ball i de cada manifestació de la Festa. Danses, cercaviles, balls i tocates de la Creu on els protagonistes són la dolçaina i el tabal, tot presentat com una delicatessen exquisida de la mà del disseny i maquetació impressionant del mag de la imatge Joanra Estellés. La coordinació de les tocates de dolçaina i tabal feta a càrrec de Xavi Richart, amb un selecte grup de músics, configuren un treball coral certament bellíssim, molt complet i necessari per tal de preservar el nostre patrimoni.

         No tinc paraules per tal d’expressar la meua admiració pel resultat final tan delicat d’aquest generós producte musical, que ens mostra la banda sonora del poble d’Algemesí d’una forma exhaustiva, tot adobat amb un magnífic corpus de fotografies de diversos autors que arrepleguen l’esperit i l’ànima de la nostra Festa. Així, MÚSICA, TRADICIÓ I PATRIMONI. LA FESTA DE LA MARE DE DÉU DE LA SALUT D’ALGEMESÍ, és una eina vital per tal de conéixer i difondre la nostra tradició. Un recorregut intens i necessari per tots els indrets d’aquesta celebració, que ens defineix i parla de nosaltres com a poble.

         Recomane vivament que gaudiu d’aquesta obra mestra de la música popular i festiva, la qual ens fa perpetuar-nos en l’espai i en el temps, amb una cultura que reviscola a cada moment amb la tenacitat de totes i tots aquells que sentim un terratrèmol interior en escoltar el màgic, auster i bell so de la dolçaina amb el ritme penetrant del contundent tabal. Un repertori musical digne de ser estudiat i custodiat pels músics valencians, que tenen amb aquesta eina tot un món per tal de recrear intensament cada peça, que amaga a dintre d’ella un sentiment arrelat dels algemesinencs de tots els temps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *