DE LLIBRES: EL MÓN AL REVÉS

Fina Girbés ens sorprén gratament amb un nou llibre de poemes, el qual ha merescut el III Premi de Poesia Infantil Fundació Caixa Cooperativa d’Algemesí. Aquest recull de versos ha estat publicat per Andana Editorial en la seua col·lecció “Vagó de versos”, i en ell la nostra autora ens presenta una sèrie de personatges d’allò més divertit i aparentment impossible. Per exemple, hi trobem micos que parlen, lloros muts, vampirs que van a la platja i dracs bombers. Cal remarcar, que els dibuixos tan bonics que il·lustren els textos són de César Barceló.

         Em sembla que aquesta obra, la podríem ubicar en el cim de la seua trajectòria com a poeta autèntica i brillant, així, seria un llibre de maduresa creativa que explora totes les possibilitats de la nostra escriptora. M’ha cridat fortament l’atenció un grapat de poemes que jo anomenaria “cívics”, en els quals Fina fa reflexionar els infants al voltant de la construcció entre tots d’un món millor. Són inequívocament cívics els versos de “Ciutadans de primera”, “Dibuixant somriures”, “Era un món”, “T’imagines?” i “Seria fantàstic”. De la mateixa manera, la poesia de Girbés ens incita a imaginar i anar més enllà de la realitat que vivim, tot buscant la màgia que ens ofereixen les paraules. De tant en tant, la nostra lletraferida ens proposa algun desgavell que trenca amb el món tal com el coneixem. Vull dir amb açò, que la seua lírica és polièdrica i treballa diferents vessants de la imaginació de les més menudes i els més menuts.

         Poesia per a anar més lluny de les imposicions de la vida, eina fonamental per a aprendre a volar. Poesia que ens ajuda a ser lliures i arribar a ésser allò que sempre havíem somniat. Versos amb els quals solcarem nous horitzons de la mà de les paraules. Un llibre necessari per a les nostres xiquetes i xiquets.

         El món al revés, per què no? Aquesta és la proposta de l’autora d’Algemesí, la qual ha anat bastint un edifici poètic que de tan elevat ens sorprén una vegada més, perquè Fina sempre hi troba el punt just i exacte per tal de créixer cap amunt amb l’ànsia de tots els temps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *