DE LLIBRES: MARUC I EL FANTÀSTIC MÓN DE LES LLIBRERIES

M’ha semblat absolutament preciós aquest llibre de contes editat a cura de la professora i escriptora Maria Calvo. Es tracta d’una obra on hi participen moltes escriptores i escriptors de gran talla, com són Xavier Aliaga, Carles Barquero, Maria Calvo, Isabel Canet Ferrer, Carles Cano, Laia Fontana, Aina Garcia-Carbó, Francesc Gisbert, Susanna Lliberós, Lliris Picó, Jovi Seser i Vicent Usó. De la mateixa manera, cal destacar el bellíssim pròleg d’Anna Moner i les fantàstiques il·lustracions de Toni Espinar, Gustavo Darío i Violeta Espinar Alemany. Aquest projecte és engrescador i necessari, ja que el volum reivindica el paper de les llibreteres i llibreters en la societat actual, i ens mostra la tasca de les llibreries de tota la vida.

         Es tracta d’un treball excel·lent, publicat per Lletra Impresa Edicions en la seua col·lecció Picoretes, i és un brillant exercici d’enginy i bellesa al mateix temps per a introduint-nos en el camp de la literatura. MARUC I EL FANTÀSTIC MÓN DE LES LLIBRERIES arranca amb un conte de Maria Calvo que fa referència a la nostra Llibreria Samaruc d’Algemesí, regentada per Enri Polo i Laura Paredes, que ha estat la inspiració per tal de recrear el bell univers dels contes. La protagonista, Maruc, nom que prové de Samaruc, recorre les llibreries més importants i emblemàtiques del país, de la mà de lletraferits que ens mostren els establiments de cada zona. Una apassionant aventura que fa patent el treball silenciós dels professionals del llibre amb les millors plomes literàries del moment.

         Només em resta dir-vos que m’ho he passat de categoria llegint aquest magnífic recull de contes, que es tracta d’un volum al qual ja no li’n cap més de gràcia, que em sent plenament identificat amb la tasca duta a terme pels professionals del llibre, als quals devem tant i més. No puc estar-me tampoc de dir que les llibreteres i llibreters fan més fàcil l’accés a la cultura, que treballen als nostres pobles i es mereixen tot el respecte del món, que són un necessari pont entre els lectors i la literatura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *