DE LLIBRES: LES ARRELS DEL RECORD

El nou poemari de Salut Pla Girbés és un llibre intimista, el qual fa un recorregut pels sentiments de l’autora, tot arreplegant sensacions, colors i records que han marcat el seu trajecte vital. Aquesta obra està formada per vint-i-huit poemes, cadascun dels quals duu un haiku, que conclou amb un toc de màgia cada composició. LES ARRELS DEL RECORD, publicat per l’Editorial Comte d’Aure de Barcelona en la seua col·lecció “La Garonne”, està dividit en tres parts: “Polsim de pell cremant”, “Al racó íntim” i “Camí, colors i tu”. Salut, retorna en aquest volum de versos als seus orígens i el dedica als seus pares, i tanca aquesta col·lecció de poemes amb un sentit homenatge a sa mare. A mi em sembla que aquesta poeta del nostre poble és una allau de sensibilitat, que ens demostra amb cada text que sap expressar les emocions que bateguen a dintre del seu cor. Bellesa, harmonia i exploració del passat, arriben amb delicadesa a les nostres mans amb cada poesia, que sintetitza i captura records que han teixit l’existència de l’escriptora.

         Salut Pla Girbés té una trajectòria literària força interessant i ha guanyat diversos premis amb reculls dels seus versos. Aquesta poeta ja ens va sorprendre amb el llibre El despertar del silenci (2014), ara reeditat també per Comte d’Aure, i més tard amb Mare…!Mare…? (2018). Ens trobem doncs, amb una poesia d’exploració íntima amb un llenguatge molt acurat, que destil·la sensibilitat pertot arreu, i que recrea el món propi de l’autora amb un tacte delicat. Els poemes de Salut són intensos i sentits, i naixen de les profunditats de la seua ànima i del seu món interior.

         Es tracta d’una poesia molt elaborada i treballada, en la qual l’escriptora expressa amb encert els plecs íntims de la seua persona. Una autora recomanable per tal d’explorar el nostre jo interior i arreplegar-nos dins de nosaltres mateixos, que ens ofereix el seu món particular i ens convida a la gran festa de les paraules. Poesia que ens cal per tal de madurar, créixer i caminar pels indrets més amagats de l’ésser humà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *