DE LLIBRES: QUESTIM-ATON

L’escriptor Enric Lluch ha publicat recentment una novel·la juvenil que m’ha semblat força interessant, la qual recrea la vida del faraó més polèmic de l’Antic Egipte, Akhenaton. Es tracta d’un text escrit en clau d’humor molt entretingut però alhora didàctic, que endinsa els més joves en l’apassionant món dels egipcis. I això és difícil de fer. Aquest governant, va suposar una revolució en els usos i costums de l’Antiguitat, ja que va voler canviar la religió, l’art i la societat. L’obra aconsegueix de forma eficaç no avorrir en cap moment de la seua lectura, tot aportant dades molt valuoses per tal d’entendre aquell temps tan llunyà. En eixe sentit, Lluch és un mestre en l’art d’introduir-nos en un territori tan remot a través de la màgia inesgotable dels somriures i la ironia. Açò fa que el lector no es despenge mai de les aventures tan gracioses que ens conta el llibre, el qual ens ajuda a somniar com seria la vida d’aquells avantpassats tan divertits.

         Aquesta obra, anomenada QUESTIM-ATON, ha estat publicada dins de la col·lecció “Albades” de l’Editorial Edelvives. El títol fa referència a com bateja Enric Lluch el conegut faraó Akhenaton dins de la narració, que està farcida d’apel·latius ocurrents que sorprendran els més joves. Un fet que m’agradaria remarcar, és la qualitat de les il·lustracions de Javier Lacasta Llácer, que subratllen el caràcter excèntric del protagonista i el to jocós en el qual està escrit el text.

         Història, humor i religió s’entrellacen al llarg d’un llibre carregat de lèxic de la Ribera, i concretament d’Algemesí, amb un llenguatge viu, directe i evocador. I és que Enric Lluch no deixa mai de sorprendre’ns amb cadascuna de les seues obres, tan diferents les unes de les altres, tot creant universos literaris que sempre arriben als lectors, els quals ens deixem seduir per la màgia i l’encís dels seus encanteris verbals. Un autor molt necessari que treballa dur i que s’esforça a cada nova entrega, per tal de no decebre el seu públic i demostrar que tot no ha estat dit. Un lletraferit que es reinventa en cada text, i que ens ofereix el bo i millor de si mateix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *