DE MÚSICA: COR DE MAGRANA

El passat 5 de juliol de 2021, va ser enregistrat en directe el sisé disc del projecte musical anomenat Aljub, al Festival Polirítmia a la Plaça de l’Ajuntament de València. Aquest interessant nou treball s’anomena COR DE MAGRANA, i el podem trobar per a escoltar-lo de forma gratuïta a la plataforma digital https://aljub.bandcamp.com/album/cor-de-magrana. És una bona oportunitat per tal de gaudir de la selecta música d’arrel valenciana de la formació liderada pel músic d’Algemesí Joansa Maravilla, multinstrumentista i ànima del grup.

         Als ja habituals membres d’Aljub, Rafel Arnal (veu), Andrés Belmonte (nai), Ales Cesarini (contrabaix), David Gadea (percussió) i Joansa Maravilla (oud), s’afegiren a l’impecable i  potent directe les veus femenines d’Elma Sambeat i les components del mític grup Carraixet. Brillaren així en una nit màgica Vanessa Giner, Mari Giner, Carme Giner, Miryam Giner i Eva Giner. Una col·laboració musical extraordinària que va enriquir el magistral concert.

         COR DE MAGRANA arreplega tota la força i sensibilitat de la tradició musical valenciana, adobada amb uns tocs orientals de la nostra mediterrània. Instruments antics que Joansa Maravilla domina recorren un espectre de sensibilitat única en el panorama musical valencià, lletres senzilles que apel·len a l’ésser humà, sensacions fins ara desconegudes per molts de nosaltres es fan patents en una obra que destil·la una allau de genialitat.

         Aquest disc, el que fa sis en una trajectòria silenta però important, poa una vegada més dels records del poble d’Algemesí de Joansa Maravilla, i combina les diferents influències que el nostre músic va incorporant a la seua formació musical. Expert en instruments antics i tradicionals, Joansa conjumina músiques del passat amb unes lletres actuals que configuren un univers líric bellíssim de gran volada. M’he emocionat molt escoltant COR DE MAGRANA, un treball de molt de nivell apte per a tot tipus d’oients, que busquen una alternativa diferent a les sonoritats actuals tan comercials i repetitives del consum més salvatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *