DE LLIBRES: L’ESTIU DELS SILENCIS

L’òpera prima de Marta Rosell Talens, psicòloga especialitzada en gènere i polítiques d’igualtat, és una brillant novel·la adreçada al públic lector juvenil i també als adults, publicada per Edicions 96 dins de la col·lecció “Milanta”. L’ESTIU DELS SILENCIS, és una obra necessària en els temps en què vivim, ja que analitza les relacions entre els joves en l’adolescència, les quals són la llavor del comportament entre els adults de la nostra societat. L’autora, d’una manera subtil, ens mostra tota una galeria d’accions i reaccions dels nostres adolescents, que en un futur passaran a dirigir el món.

         Però el que vodríem ara i ací, és parlar d’aquesta novel·la com a text literari i valorar la seua qualitat. I és que aquest relat, està ben construït, els personatges tenen un perfil adequat i coherent, la trama molt ben resolta, i la dosificació de la intriga i el misteri correcta. És per tant, un llibre que se sosté, d’una lectura entretinguda, àgil i agradable. A mig camí entre la novel·la psicològica i la novel·la negra, la nostra escriptora intenta descriure amb encert tot el cosmos d’unes joves en l’actualitat, fent una interessant recerca dels racons més íntims, i retratant un fresc molt fidel al que són les relacions humanes hui en dia. D’aquesta manera, fins i tot els lectors més majors, ens podem sentir atrets per la imatge i la resolució d’uns personatges plens de veritat.

         En resum, aquesta primera obra de Marta Rosell Talens, és per a mi un excel·lent treball literari, fruit de molts anys d’experiència en el món dels joves, el qual té una entitat suficient per tal de considerar-se un bon producte narratiu necessari en els temps que corren. Convide a tot tipus de lector a endinsar-se en l’acostament a la realitat dels joves, en la reflexió al voltant de tots els temes que comporta la violència de gènere. De la mateixa manera, el trobe especialment apte per a les lectures dels adolescents als centres d’ensenyament, per tal d’educar-los en unes polítiques d’igualtat i desterrar la vella xacra del masclisme, trencar els estereotips de comportament i crear un món millor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *