DE LLIBRES: LA MUIXERANGA D’ALGEMESÍ 1973-2023

Amb motiu de la commemoració del 50 aniversari de l’associació Muixeranga d’Algemesí, ha aparegut un llibre que rememora la història d’aquest ball de la nostra festa, que amb el temps ha esdevingut un símbol de totes les valencianes i valencians. Aquest volum arreplega imatges, arxius i textos de la nostra dansa, i ret un homenatge sincer a totes aquelles i aquells que han sabut cuidar d’una forma o altra l’herència dels nostres avantpassats.

         LA MUIXERANGA D’ALGEMESÍ 1973-2023 és un recull de textos publicat per la Generalitat Valenciana i l’Institut Valencià de Cultura. Arreplega treballs i estudis de diferents persones i intel·lectuals vinculats i experts en el nostre ball. Historiadors, filòlegs, escriptors, músics i especialistes de tota mena, ens ofereixen el bo i millor dels seus coneixements i investigacions, tot configurant una obra interessant i necessària per tal de conéixer la gènesi i evolució de la Muixeranga, així com el seu significat i influència dins de la societat algemesinenca i valenciana. Tot això s’ha aconseguit pel treball d’un equip de redacció (Ferran Santos Girbés, Lluís Escartí Carrasco, Joan Beltran Asensi), que ha sabut elaborar un llibre molt digne i complet. Cal remarcar, que al final de l’obra hi trobem una exhaustiva cronologia d’actuacions des de 1973.      

         El resultat és un bellíssim volum amb un disseny i una maquetació molt innovadors, duts a terme per Raül Hurtado (SUC estudi creatiu). Un llibre excel·lent, il·lustrat amb fotografies dels Fotoaficionats d’Algemesí, que emociona i et fa viure grans moments del ball.

         Finalment, m’agradaria dir que com bé diu el títol del text d’Immaculada Cerdà Sanchis, jo també “Soc del poble de la Muixeranga”. I ho dic, perquè treballs com aquest em fan sentir orgullós del meu poble d’Algemesí. Així, per concloure, vull dir que aquesta obra està dirigida a tot tipus de lector, perquè conté articles de tota mena, i abasta els interessos de molts sectors de la societat. Un luxe de llibre que tothom pot llegir, i que il·lustra la història d’aquest ball que ens uneix i agermana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *