DE LLIBRES: NÀIXER TANTES VEGADES

L’autor del llibre del qual vaig a parlar-vos en aquesta ocasió, és sense cap dubte un dels nostres millors rapsodes de poesia, es tracta de Vicent Camps, un home que ha forjat un camí important en el món de la paraula dita en veu alta. Ell mateix, es reconeix com a seguidor de l’Ovidi, i ha exercit un mestratge molt gran en la seua tasca de divulgador de l’actual poesia valenciana, i també com a una de les veus més poderoses en el camp de la recitació.

         NÀIXER TANTES VEGADES de Vicent Camps, és el darrer llibre de poemes del nostre autor, publicat per l’editorial El Petit Editor en la seua col·lecció “Flors al marge” de poesia. L’editor David Vidal aposta per fer visibles autores i autors amb una trajectòria interessant, que no formen part dels circuits oficials de la poesia al nostre país. En eixe sentit, Camps, té al seu darrere un ofici com a poeta força interessant, el qual culmina a hores d’ara en aquest recull de 38 poemes. Heus ací la poesia senzilla d’un home que contempla des de la maduresa, tots els naixements que ha experimentat al llarg de la seua vida, totes les metamorfosis que ha sofert a causa dels esdeveniments més importants en el seu trajecte vital. Així, amb la mirada serena, clara i reflexiva, Vicent ens ve a dir que encara li queden molts naixements més que experimentar en aquest punt del seu periple vital, perquè per a ell, viure és créixer, i tornar a nàixer amb els canvis que el destí ens depara.

         Vicent Camps ens ofereix en aquest recull de versos, una sèrie de poemes breus que resumeixen les constants vitals del poeta, el qual reflexiona sobre la vida viscuda, sobre tot allò que ha aprés i observat en la seua existència, i se’ns ofereix sense amagatalls, despullat de malabarismes verbals i focs artificials. Sempre ha estat la de Camps, una poesia de dir coses que ens arriba ràpidament, sense subterfugis, d’interpel·lar el lector i fer-lo pensar, ajudant-lo a créixer amb tot el que comparteix com a ésser humà. Si voleu nàixer moltes vegades, si voleu assumir els reptes de la vida, si us cal repensar el vostre trajecte, l’heu de llegir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *