DE LLIBRES: LA VEU D’UN POBLE

Enguany celebrem l’any del centenari del naixement del poeta Vicent Andrés Estellés, i amb motiu d’aquesta efemèride el músic i escriptor Pau Alabajos ha publicat un llibre que ens mostra la trajectòria humana, literària i cívica del lletraferit de Burjassot. S’afegeix aquesta proposta a molts dels actes culturals dels “Cent d’Estellés 1924-2024”. Aquesta obra única, és la primera biografia del poeta valencià més important des d’Ausiàs March.

         El llibre VICENT ANDRÉS ESTELLÉS. LA VEU D’UN POBLE, ha estat publicat per l’editorial Sembra Llibres. Pau Alabajos parla dels pobles i ciutats més importants en la vida de l’escriptor, tot teixint un recull de textos que ens mostren l’Estellés més íntim, amb uns poemes que no són els més coneguts del poeta. Es tracta de capítols breus amb un topònim com a fil conductor, que ens acosten a la figura cívica i ciutadana més personal d’Estellés. Així, es parla de la dona, dels fills, dels amics, de la seua evolució literària i també de la seua importància en les nostres lletres com a renovador total de la poesia. Hi ha doncs, detalls il·lustrats de fets que tal vegada no coneixíem els qui estimem l’extensa i intensa obra d’aquest home. D’altra banda, també pot ser una bona publicació per tal de començar a llegir-lo, conéixer-lo i aprofundir en la seua poesia, tan important per als valencians com a poble.

         Si voleu saber per què Vicent Andrés Estellés és la nostra veu, llegiu aquest recull de textos, fàcils i entretinguts que il·lustraran els vostres coneixements del poeta valencià més important del segle XX. La poesia d’Estellés és molt senzilla, clara, directa i d’una intensitat colpidora, es tracta d’una obra vastíssima, amb títols tan importants com el LLIBRE DE MERAVELLES, molt conegut i absolutament genial. Però encara hem de descobrir molts textos, com els del MURAL DEL PAÍS VALENCIÀ. A hores d’ara, ja s’han publicat onze volums de la seua obra completa revisada. Espere que aquesta ressenya, siga com un homenatge més al poeta més compromés i rellevant del nostre temps.   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *