DE LLIBRES: NEGACIONISME DE GÈNERE

 

 

El llibre que us recomane vivament aquesta vegada, és NEGACIONISME DE GÈNERE. AUGE, EXPANSIÓ I MITES DE L’ANTIFEMINISME, de l’algemesinenc Alexis Lara Climent. L’autor, un jove sociòleg molt brillant, ens ofereix una anàlisi molt exhaustiva de l’antifeminisme, un treball divulgatiu amb una mirada crítica molt interessant. Aquesta obra, està publicada per la Institució Alfons el Magnànim-CVEI en la col·lecció “Estudis Universitaris / Gènere”. Es tracta d’un assaig molt clar i directe, el qual amb aportacions de les Ciències Socials, ens facilita eines per tal de defensar una societat basada en la justícia i la igualtat entre homes i dones, tot desmantellant els arguments negacionistes.

         Amb un pròleg de Rocío Vidal (La Gata de Schrödinger), aquest llibre està molt ben estructurat, i analitza pas a pas tots els factors que determinen el creixement de l’antifeminisme en la societat actual. En primer lloc, ens explica d’on ve el negacionisme de gènere i l’antifeminisme, després ens parla dels “lobbies” ultraconservadors en el negacionisme. D’altra banda, en un tercer capítol analitza les teories de la conspiració i la seua relació amb l’extrema dreta. De la mateixa manera, estudia el paper dels mitjans de comunicació, xarxes socials i “fake news”, tot remarcant l’auge dels canals i “influencers” negacionistes. En el capítol cinqué, parla de l’internacionalisme negacionista, de les organitzacions transnacionals antifeministes, i de les polítiques antifeministes d’altres països. Finalment, ens explica cap on va l’auge del negacionisme de gènere. De forma complementària, aquesta obra conté un glossari que explica els termes i conceptes més complicats per al lector. Igualment, al final inclou dues entrevistes a l’economista Carmen Castro i a la fiscal Susana Gisbert.

Crec sincerament, que aquest llibre l’hauria de llegir tot el món, perquè el seu autor, Alexis Lara Climent, ens obri els ulls a una realitat que jo personalment desconeixia, i ens aclareix conceptes molt interessants del món en què vivim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *